درباره نقش نماز جماعت در تربیت دینی فرزندان توضیح دهید.
پاسخ:
برپایى فریضههاى دینى به صورت دسته جمعى، در زندگى فردى و اجتماعى امت اسلام ، به ویژه در نسل جوان آثار مثبت معنوی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی فراوانى دارد. در زیر به برخی از آن ها اشاره می-شود.
1- دانش آموزان یاد می گیرند و تمرین می کنند که نماز جماعت چگونه باعث وحدت صفوف مسلمانان و نزدیکى دل ها و تقویت کننده روح اخوت و برادری میان آن ها است .
2- چون در نماز جماعت¬ها نوعى دید و بازدید مجانى از همدیگر نهفته است، سبب نشاط و سرور قلبی و انبساط روحی در جوانان می شود.
3- به وسیله نماز جماعت مؤمنان از مشکلات و نیازهاى یک¬دیگر آگاهی پیدا می کنند. به نیازمندان کمک می کنند. بدین وسیله روحیه همکاری و تعاون و مشارکت اجتماعى بین آن ها تقویت می شود.
4- نماز جماعت باعث تقویت شعور سیاسی و اجتماعی آنان می شود . آنها متوجه می شوند که نماز جماعت بهترین، پاک ترین و کم خرجترین اجتماعات است و نوعی نمایش قدرت و همبستگی مسلمانان نشان می دهد و باعث الفت دل ها و انسجام در صفوف آن ها می شود.
5- نماز جماعت تفرقهها و کدورت های بین آن ها را از بین می برد .
6- بیم در دل دشمنان مىافکند، منافقان را مایوس مىسازد، خار چشم بدخواهان است. بدین وسیله احساس غرور و سر افرازی دینی هم در آنان تقویت می¬شود.
7- نماز جماعت باعث خروج برخی از جوانان از انزوا و غربت و به وجود آمدن نشاط و شادى و آرامش روحی در آن ها می شود.
8- اینگونه اجتماعات باعث انس پیدا کردن با افراد شایسته و مؤمن می شود که این مسئله برکات و الطافى را هم در بر خواهد داشت.
9- با این کار به یک سنت نیکو و ارزشمند اسلامى جامه عمل پوشانده شده که مایه رسیدن ثواب و اجر اخروى خواهد بود.
10- نماز جماعت موجبات بهرهمندی از معارف و مسائلى را که به مناسبتها در مساجد و در جمعه و جماعات بیان مىشود، فراهم خواهد کرد؛ چرا که یکی از عرصه های دفاع از افکار و عقائد ، سنگر مساجد و جماعات است.